Πυρκαγιά ξέσπασε σε αεροπλανοφόρο (Βίντεο)

Πυρκαγιά ξέσπασε σε αεροπλανοφόρο (Βίντεο)

787
Πυρκαγιά ξέσπασε σε αεροπλανοφόρο (Βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στο ρωσικό αεροπλανοφόρο «Admiral Kuznetsov», με αποτέλεσμα 11 μέλη πληρώματος να τραυματιστούν ενώ 3 αγνοούνται.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Murmansk στη βορειοδυτική Ρωσία για εργασίες επισκευής και σύντομα εξαπλώθηκε σε μια έκταση 600 τ.μ, όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το αεροπλανοφόρο «Admiral Kuznetsov», το οποίο καθελκύστηκε το 1985, γίνεται αντικείμενο καταστροφής καθώς το 2009 υπήρξε σημαντική διαρροή πετρελαίου από αυτό στις ακτές της Ιρλανδίας. Την ίδια χρονιά ξέσπασε φωτιά στο ρωσικό πλοίο κοντά στην Τουρκία με αποτέλεσμα ένα μέλος πληρώματος να χάσει τη ζωή του. Το 2018 ανετράπη στον Κόλπο του Μπισκάι ενώ το 2018 γερανός έπεσε στο κατάστρωμά του.

A fire broke out on #Russia’s only aircraft carrier, the Admiral #Kuznetsov, injuring as many as 10 crew members, in the latest mishap to plague the Soviet-built vessel https://t.co/J5PYXF1Fl5 pic.twitter.com/xVMjMhn6FT

— Atlantide (@Atlantide4world) December 12, 2019

 

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.