Στον κυκεώνα των απολύσεων ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρώπη

Στον κυκεώνα των απολύσεων ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρώπη

141
Στον κυκεώνα των απολύσεων ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρώπη

Ένα ακόμα τραπεζικό ίδρυμα προχωρά σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν τις θέσεις εργασίας χιλιάδων υπαλλήλων.

Πιο συγκεκριμένα, η UniCredit SpA ανακοίνωσε τη νέα της στρατηγική ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα το 2023. Σε αυτήν εντάσσεται η διανομή μερίσματος και η επαναγορά μετοχών για τους μετόχους της τράπεζας, αλλά και η περικοπή περίπου 8.000 θέσεων εργασίας.

Η απόφαση της τράπεζας με έδρα το Μιλάνο για μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 9% έρχεται μετά το «λουκέτο» σε 500 καταστήματά της λιανικής τραπεζικής. Όπως ανέφερε ο Jean Pierre Mustier, CEO της UniCredit SpA, στόχος είναι η επιβράβευση στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι μέτοχοι στην τράπεζα αλλά και η ενίσχυση της ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου ο τραπεζικός κλάδος κλονίζεται από σημαντικές προκλήσεις. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αναπτυξιακές επιδιώξεις της τράπεζας με ορίζοντα το 2023 είναι επιτεύξιμες και ρεαλιστικές, καθώς βασίζονται σε μακροοικονομικά δεδομένα περισσότερο συντηρητικά από αυτά που επικρατούν στην αγορά.

Από την άλλη, συνδικάτα εργαζομένων της UniCredit SpA στην Ιταλία χαρακτήρισαν «απαράδεκτες» τις δρομολογούμενες απολύσεις, σημειώνοντας ότι, από τις 8.000 θέσεις εργασίας που θα περικοπούν, οι 6.000 αφορούν εργαζομένους στη γείτονα χώρα. Ο επικεφαλής της τράπεζας υποστηρίζει, από τη μεριά του, ότι θα εστιαστεί στην απλοποίηση της δομής και των διαδικασιών της UniCredit SpA.

Φωτό: Filip Singer/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.