Καρέ-καρέ η διάσωση του πληρώματος φορτηγού πλοίου στο Αιγαίο

    7100
    Καρέ-καρέ η διάσωση του πληρώματος φορτηγού πλοίου στο Αιγαίο

    Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τη διάσωση των μελών πληρώματος φορτηγού πλοίου, το οποίο σήμερα το πρωί έπλεε ακυβέρνητο στα ανοιχτά του Βορείου Αιγαίου.

    Στην αποστολή διάσωσης του 14μελούς πληρώματος συμμετείχαν το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και η Πολεμική Αεροπορία.

    Υπενθυμίζεται ότι το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε μέσω ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ, πρωινές ώρες σήμερα, για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του Φ/Γ «NEW LEO» σημαίας Λιβερίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, παρουσίασε κλίση εξαιτίας μετατόπισης του φορτίου του. Ο Κυβερνήτης του ανωτέρω πλοίου αιτήθηκε την εγκατάλειψή του, καθότι το πλοίο είχε λάβει κλίση περίπου 30 μοιρών.

    Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8-9 BF), ευρεία επιχείρηση διάσωσης μελών του πληρώματος, στην οποία συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο (02) πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε (05) παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο (02) ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία παρέλαβαν με ασφάλεια τους δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Σκύρο.

    Οι ανωτέρω διεκομίσθησαν στο Κέντρο Υγείας Σκύρου, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δύο εξ αυτών φέρουν τραύματα και χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας.

    Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό βίντεο που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Πολεμική Αεροπορία:

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.