Εγκαίνια νέου σιδηροδρομικού δικτύου στο Ιράν

Εγκαίνια νέου σιδηροδρομικού δικτύου στο Ιράν

93
Εγκαίνια νέου σιδηροδρομικού δικτύου στο Ιράν

Σε δηλώσεις του το Σάββατο 23 Νοεμβρίου ο Ιρανός υφυπουργός Υποδομών, Kheirollah Khademi, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργίας  ενός νέου σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, που θα συνδέει το Mianeh με το Bostan Abad.

Ο σιδηρόδρομος έχει σχεδιαστεί για τη γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στα βορειοδυτικά μέρη της χώρας. Η σύνδεση, με την χρήση του νέου δικτύου, θα είναι  κατά 114 χιλιόμετρα μικρότερη σε σύγκριση με την υπάρχουσα , κάτι που θα μειώσει τον χρόνο του ταξιδιού περί τις πεντέμισι ώρες.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών της ιρανικής κυβέρνησης για ενίσχυση της σιδηροδρομικής βιομηχανίας της. Για τον σκοπό αυτόν η χώρα εντάχθηκε το 2012 στο φιλόδοξο INSTC Project.

Το έργο αυτό προβλέπει την κατασκευή υποδομών μεταφοράς κατά μήκος της ναυτιλιακής οδού που σχηματίζεται από Ινδία, Ιράν, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία και Βόρεια Ευρώπη. Στόχος του INST Project είναι η ελαχιστοποίηση τόσο του κόστους αλλά και χρόνου που απαιτείται στη διασύνδεση των ναυτιλιακών και σιδηροδρομικών υποδομών των χωρών κατά μήκος του έργου.

Φωτό: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.