Η ναυτιλία μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

Η ναυτιλία μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

235
Η ναυτιλία μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

Oι προσπάθειες της ναυτιλιακής βιομηχανίας για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς. Ειδικότερα, στο πρόσφατο report της Clarksons Research, εκτιμάται ότι οι συνολικές εκπομπές CO2 από τη ναυτιλία θα υποχωρήσουν κατά 1,1% φέτος, στους 818 εκατ. τόνους.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι, ενώ ο παγκόσμιος στόλος αυξάνεται με φρενήρεις ρυθμούς τα τελευταία δέκα χρόνια, εντούτοις το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ναυτιλίας έχει μειωθεί κατά 19,2% το διάστημα αυτό.

Από τις αρχές του έτους έως τα τέλη Οκτωβρίου, ο στόλος (σε όρους χωρητικότητας) έχει αυξηθεί κατά 3,4% και πλέον αγγίζει τα 97.838 εμπορικά πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 1,4 δις gt.

Συνεπώς, ο κλάδος που είναι υπεύθυνος για το 90% του παγκόσμιου εμπορίου και μόλις για το 2,5% των εκπομπών CO2 δείχνει έμπρακτα τον δρόμο για ένα καθαρότερο περιβάλλον, με την ευχή όλων και άλλες βιομηχανίες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.