Άνοδος των συνδυασμένων μεταφορών προς την Κασπία Θάλασσα

Άνοδος των συνδυασμένων μεταφορών προς την Κασπία Θάλασσα

128
Άνοδος των συνδυασμένων μεταφορών προς την Κασπία Θάλασσα

Mε στόχο την ενίσχυση του κύκλου εργασιών μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ Ευρώπης και Κίνας, το λιμάνι του Μπακού υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας με δύο ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των συνδυασμένων μεταφορών.

Ειδικότερα, το λιμάνι του Μπακού, η αυστριακή ÖBB Rail Cargo Group και η ολλανδική Cabooter Group υπέγραψαν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου συμφωνία για την επέκταση και την ενίσχυση της μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας και Κίνας μέσω του Trans-Caspian International Transport Route (Μiddle Route).

Στόχος των τριών μερών είναι η προώθηση του Μiddle Route στην Ευρώπη και η ενδυνάμωση του υφιστάμενου ευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών με το λιμάνι του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο θεωρείται ένα από τα πλέον πολυσύχναστα στην Κασπία Θάλασσα.

To Trans-Caspian International Transport Route αποτελεί ένα project για την αύξηση των εμπορικών ροών μεταξύ των χωρών στην περιοχή της Κασπίας. Το εν λόγω δίκτυο ξεκινά από την Κίνα και επεκτείνεται στην Ευρώπη μέσω του Καζακστάν, της Κασπίας Θάλασσας, του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.