Δριμύ «όχι» της Νοτιοανατολικής Ασίας στις χωματερές πλαστικών

Δριμύ «όχι» της Νοτιοανατολικής Ασίας στις χωματερές πλαστικών

71
Δριμύ «όχι» της Νοτιοανατολικής Ασίας στις χωματερές πλαστικών

H Μαλαισία αναμένεται να προωθήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο 42 εμπορευματοκιβώτια με πλαστικά απόβλητα, τα οποία κρίνονται παράνομα, καθώς εισήχθησαν στη χώρα με ψευδή έγγραφα.

Τα τελευταία χρόνια, η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας αποτελεί τον κατεξοχήν προορισμό για τα πλαστικά απόβλητα των ανεπτυγμένων χωρών μετά την άρνηση της Κίνας να δεχτεί τέτοιου είδους φορτία. Τα εν λόγω πλαστικά απόβλητα, τα οποία το Ηνωμένο Βασίλειο δέχτηκε να παραλάβει, κατέφθασαν στο λιμάνι Πενάνγκ το χρονικό διάστημα μεταξύ Μαρτίου 2018 και Μαρτίου 2019.

Συνεπώς, η κυβέρνηση της Μαλαισίας συντάσσεται με αυτές άλλων χωρών της Ασίας, συμπεριλαμβανομένων των Φιλιππίνων, της Ταϊλάνδης και της Ινδονησίας, οι οποίες επιχειρούν να βάλουν τέλος στη δημιουργία τεράστιων χωματερών που απειλούν την υγεία των κατοίκων τους.

Η επιστροφή των αποβλήτων ήρθε με τη σύμφωνη γνώμη της British High Commission, με τη Γέο Μπι Γιν, υπουργό Ενέργειας, Τεχνολογίας, Επιστήμης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Μαλαισίας, να τονίζει ότι η συνεργασία των δύο κρατών αναγνωρίζει ότι τα πλαστικά απόβλητα είναι διεθνές πρόβλημα, το οποίο απαιτεί τη δέσμευση όλων των κρατών.

Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, η Ινδονησία προώθησε πίσω σε Γαλλία και Χονγκ Κονγκ επτά εμπορευματοκιβώτια με απόβλητα, τα οποία είχαν εισαχθεί στη χώρα παρανόμως.

Φωτό: Alfred Derks/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.