Αυξημένη παραγωγή πετρελαίου για το Άμπου Ντάμπι

Αυξημένη παραγωγή πετρελαίου για το Άμπου Ντάμπι

86
Αυξημένη παραγωγή πετρελαίου για το Άμπου Ντάμπι

Παρά τη στροφή πολλών κρατών προς καθαρότερες μορφές ενέργειας, η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (Abu Dhabi National Oil Company ‒ ADNOC) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αποκτήσει, μέσω της θυγατρικής της, 12 νέα γεωτρύπανα (onshore και offshore), προκειμένου να υποστηρίξει τα πλάνα της για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.

H ADNOC απέκτησε πρόσφατα τέσσερα γεωτρύπανα για την onshore εξόρυξη πετρελαίου, συνολικής αξίας άνω των $100 εκατ., ενώ σχεδιάζει να αποκτήσει δώδεκα ακόμα, συμπεριλαμβανομένων και θαλάσσιων, έως το 2025.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος του ΔΣ της ADNOC Drilling, Abdulmunim Saif Al Kindy, ανέφερε ότι τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας του αντανακλούν τις επιδιώξεις της να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από τους τεράστιους πόρους υδρογονανθράκων που κατέχει το Άμπου Ντάμπι. Ο ίδιος τόνισε ότι στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου και συνεπώς η μεγαλύτερη ενεργειακή αυτάρκεια για τα ΗΑΕ. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η ADNOC είναι ιδιοκτήτρια 20 jackup rigs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.