Τα πρώτα ferries κατανάλωσης LNG της Ιαπωνίας

Τα πρώτα ferries κατανάλωσης LNG της Ιαπωνίας

427
Τα πρώτα ferries κατανάλωσης LNG της Ιαπωνίας

H ιαπωνική Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL) και η θυγατρική της, Ferry Sunflower Limited, ανακοίνωσαν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου τα σχέδιά τους για τη ναυπήγηση των δύο πρώτων πορθμείων κατανάλωσης LNG στην Ιαπωνία, των «Sunflower Kurenai» και «Sunflower Murasaki».

Η MOL αναμένεται να παραγγείλει τα εν λόγω πλοία από τη Mitsubishi Shipbuilding Co., Ltd. τον προσεχή Δεκέμβριο. Μετά την παράδοσή τους, η Ferry Sunflower θα ναυλώσει τα πλοία, τα οποία θα πραγματοποιούν το ταξίδι Osaka-Beppu από τα τέλη του 2022 έως τα μέσα του 2023.

Τα δύο πορθμεία θα είναι εξοπλισμένα με μηχανές διπλού καυσίμου υψηλής αποδοτικότητας, ενώ την ίδια στιγμή θα παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους επιβάτες τους. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της MOL, μέσω της χρήσης του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου, θα επιτευχθεί υψηλή περιβαλλοντική αποδοτικότητα, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά 20%.

Φωτο: Mitsui O.S.K. Lines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.