Σημαντικά αυξημένες οι ροές καλαμποκιού από τη Βραζιλία

Σημαντικά αυξημένες οι ροές καλαμποκιού από τη Βραζιλία

94
Σημαντικά αυξημένες οι ροές καλαμποκιού από τη Βραζιλία

H Βραζιλία έχει προγραμματίσει την αποστολή 4,86 εκατ. τόνων καλαμποκιού στις διεθνείς αγορές από αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, σύμφωνα με λιμενικά στοιχεία της χώρας.

Όπως μεταδίδει το S&P Platts, οι εν λόγω βραζιλιάνικες εξαγωγές κινούνται σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον περσινό Νοέμβριο, καθ’ όλη τη διάρκεια του οποίου εξήχθησαν 3,65 εκατ. τόνοι καλαμποκιού.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής διαφαίνεται ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το χαμένο έδαφος στην παραγωγή των ΗΠΑ και άρα στις εξαγωγές που προκύπτει από την καθυστερημένη συγκομιδή. Πρόσφατα, το εθνικό πρακτορείο γεωργίας της Βραζιλίας, Companhia Nacional de Abastecimento (Conab), αναθεώρησε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις του για τις εξαγωγές καλαμποκιού την περίοδο 2018/2019, στους 39 εκατ. τόνους.

Μένει να δούμε εάν οι αυξημένες ροές από τη Βραζιλία θα επηρεάσουν το trading pattern των bulk carriers και σε τι βαθμό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.