«Ώρα Ιράν» για το Δρόμο του Μεταξιού

«Ώρα Ιράν» για το Δρόμο του Μεταξιού

200
«Ώρα Ιράν» για το Δρόμο του Μεταξιού

Όπως αναφέρει το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, αξιοσημείωτα ήταν τα αποτελέσματα μετά την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου του εμπορικού επιμελητηρίου της Τεχεράνης, Masoud Khansari, με Κινέζους εμπορικούς αξιωματούχους στο Πεκίνο.

Ο κ. Khansari δήλωσε πως, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «One Belt One Road», διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων με Κινέζους ιδιώτες επενδυτές για πραγματοποίηση κοινών επενδύσεων σε έργα υποδομών. Στο επίκεντρο βρέθηκαν το σιδηροδρομικό δίκτυο, οι μεταφορές και τα έργα στο κομμάτι του τουρισμού στο Ιράν.

Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται να υπερτονίσει το άνοιγμα της Κίνας προς νέες επενδύσεις σε θέματα υποδομών λίγο καιρό μετά τη γνωστοποίηση των προθέσεών της για επενδύσεις στα λιμάνια της ανατολικής Αφρικής. Ας μην ξεχνάμε ότι οι επενδύσεις στην ανάπτυξη υποδομών ξένων χωρών αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο στην προσπάθεια που καταβάλλει το Πεκίνο για διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.