
Άδοξη κατάληξη φαίνεται να περιμένει την ΑSTRA Airlines η οποία ακύρωσε τις τελευταίες ημέρες όλες τις πτήσεις της ενώ και τα κεντρικά γραφεία της, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», παραμένουν εδώ και δύο μέρες κλειστά. Στο τηλεφωνικό κέντρο της ASTRA δεν απαντά κανένας υπάλληλος, ενώ στην ιστοσελίδα δεν δίνεται πλέον η δυνατότητα για αγορά εισιτηρίων, ακόμα και προς τις επιδοτούμενες άγονες γραμμές που εξυπηρετούσε.
Σύμφωνα με πολυάριθμα δημοσιεύματα, ο ιδιοκτήτης της Astra Airlines φέρεται ότι βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτών και κυρίως χρηματοδοτών που θα καλύψουν τις άμεσες ανάγκες της εταιρείας, η οποία φέρεται να έχει αρκετές ζημίες και χρέη προς προμηθευτές και το ελληνικό δημόσιο.
Η ASTRA Airlines με βάση το αεροδρόμιο «Μακεδονία», απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους και διαθέτει τέσσερα αεροσκάφη, 1 BAe-146-300 και 3 ΑΤR. H εταιρεία εκτελούσε μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα αρκετές απευθείας τακτικές πτήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Χίου, Μυτιλήνης, Σάμου, Λήμνου, Ικαρίας, Ηράκλειου και Κω και από Αθήνα προς και από Χίο, Κοζάνη, Καστοριά και Ικαρία. Ειδικά οι επιδοτούμενες πτήσεις από Αθήνα προς Κοζάνη και Καστοριά έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού η εταιρεία είχε την αποκλειστικότητα στην εξυπηρέτησή τους και πλέον δεν υπάρχει καμία απολύτως αεροπορική σύνδεση για το επιβατικό κοινό. Σημαντική αναστάτωση για τις τοπικές αγορές προκαλεί επίσης η διακοπή των απευθείας τακτικών πτήσεων από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λήμνο, την Ικαρία, την Κω και τη Σάμο.
Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν 11 χρόνια από τους Ιωάννη Ζλατάνη, ιδρυτή της Interaviator Ltd, και Αναστάσιο Ζηρίνη, τ. διευθύνοντα σύμβουλο της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας. Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου 2008 από τη Θεσσαλονίκη στη Ρόδο και μετέπειτα επικεντρώθηκε κυρίως σε ναυλωμένες πτήσεις και μετέπειτα στην εξυπηρέτηση των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών της Ελλάδας.
Φωτό: Νίκος Αρβανιτίδης/ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΝΧ
Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών
Οι συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκαν μετά από περίπου δύο ώρες, δήλωσε πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Στις συνομιλίες παρευρέθηκαν…
Η Αιθιοπία, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Αφρικής, συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής της…
Με 623 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα διατηρεί την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρατηρείται σταθερή ανοδική τάση…
Άνοδο 5% κατέγραψε η χρηματοδότηση της ελληνικής ναυτιλίας το 2024, με τον όγκο των τραπεζικών δανείων να ανέρχονται σε $53,51 δισ., σύμφωνα με δεδομένα…
Η συμπερίληψη αποτελεί καίρια πρόκληση για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, με τα ευρήματα της έρευνας των IMO και WISTA «Women in Maritime» να αναδεικνύουν ότι…
Στην περαιτέρω ενδυνάμωση της πολύπλευρης συνεργασίας τους στοχεύουν Μπραζίλια και Πεκίνο, καθώς η βραζιλιάνικη κυβέρνηση ανακοίνωσε δύο σημαντικές συνεργασίες με κινεζικές εταιρείες. Η πρώτη…
Παρότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες είθισται να διατηρούν τα ηνία στις παραγγελίες δεξαμενόπλοιων, η δραστηριότητα των τελευταίων μηνών έχει οδηγήσει σε μια αμφίρροπη «μάχη». Ειδικότερα,…
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι παραδόσεις αεροσκαφών της Boeing τον περασμένο Απρίλιο, παρά τους εμπορικούς τριγμούς ΗΠΑ και Κίνας. Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα έλαβε χώρα…
Ναυτικά Χρονικά | Gratia Publications
Λεωφόρος Συγγρού 132, ΤΚ 11745, Αθήνα
Τ: +30 2109222501
E: info@gratia.gr
Ιδιοκτησία: Gratia Εκδοτική ΙΚΕ