Απαγωγή Έλληνα ναυτικού: Οι αντιδράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών

  2047
  Απαγωγή Έλληνα ναυτικού: Οι αντιδράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών

  Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε πριν λίγη ώρα ότι «παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης απαγωγής Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο».

  Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι από λήψεως της σχετικής ενημέρωσης από το ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας, η αρμόδια διπλωματική υπηρεσία του προέβη άμεσα σε ενημέρωση των εμπλεκομένων αρχών της χώρας μας στο Εξωτερικό, ειδικότερα την Πρεσβεία μας στην Αμπούτζα της Νιγηρίας (η οποία καλύπτει δια παράλληλης διαπίστευσης το γειτονικό κράτος του Τόγκο) η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε άμεσα τις αρχές του Τόγκο, καθώς και τις Πρεσβείες μας στην Τιφλίδα της Γεωργίας και στη Μανίλα στις Φιλιππίνες, καθώς οι λοιποί απαχθέντες είναι υπήκοοι Γεωργίας και Φιλιππίνων.

  Παράλληλα, η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρία καθώς και με την οικογένεια του απαχθέντος.

  Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και να διευκολύνει τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή επιστροφή του απαχθέντος Έλληνα ναυτικού το συντομότερο δυνατόν.

  Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.