Στα σκαριά νέος τερματικός εξυπηρέτησης supertankers στο Τέξας

Στα σκαριά νέος τερματικός εξυπηρέτησης supertankers στο Τέξας

195
Στα σκαριά νέος τερματικός εξυπηρέτησης supertankers στο Τέξας

Η Εnergy Transfer LP ανακοίνωσε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου ότι οι συζητήσεις με ναυλωτές για την κατασκευή παράκτιας εγκατάστασης εξαγωγών αργού από το Τέξας, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης supertankers, προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και ότι, πλην απροόπτου, το έργο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2022 ή 2023.

Παράλληλα, όπως σημείωσαν στο Reuters υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, έχουν ήδη εξασφαλιστεί ορισμένες σχετικές άδειες για την ολοκλήρωση του φιλόδοξου project. Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί τελική επενδυτική απόφαση προκειμένου ο τερματικός να συνδέεται επίσης με τον τερματικό εξαγωγών αργού του Nederland στο Τέξας.

Η Εnergy Transfer LP γνωστοποίησε επίσης ότι η επέκταση του αγωγού Permian Express 4, ο οποίος πρόσθεσε άλλα 120.000 βαρέλια αργού ημερησίως στο σύστημα διαμετακόμισης πετρελαίου μέσω αγωγών Permian Express, από το Κολοράντο στο Nederland, εγκαινιάστηκε την 1η Οκτωβρίου.

Φωτό: sergio souza

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.