Εντυπωσιακά αποτελέσματα για την Dorian LPG

Εντυπωσιακά αποτελέσματα για την Dorian LPG

370
Εντυπωσιακά αποτελέσματα για την Dorian LPG

Με εντυπωσιακή άνοδο του κύκλου εργασιών και υψηλά κέρδη κινήθηκε η Dorian LPG Ltd. κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε $91,6 εκατ. στο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση κατά 104% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, οπότε και ανήλθε σε $40,8 εκατ. Στο σύνολο του εξαμήνου (η εταιρεία εμφανίζει ετήσιο κλείσιμο τον Μάρτιο εκάστου έτους), οι πωλήσεις έφτασαν τα $152,8 εκατ. έναντι $68,5 εκατ. το 2018, ήτοι αύξηση 123%.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε $40,7 εκατ. στο τρίμηνο και $46,8 εκατ. στο εξάμηνο, εν αντιθέσει με το 2018, οπότε εμφανίζονταν ζημίες $8,2 εκατ. και $28,8 εκατ. αντίστοιχα.

Το ποσοστό χρήσης του στόλου (fleet utilization) άγγιξε το 95,7%, ενώ το time charter equivalent ανήλθε σε $47.623/ημερησίως στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου και σε $38.321 στο διάστημα Απριλίου-Σεπτεμβρίου.

Ο Ιωάννης Χατζηπατέρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dorian LPG, σχολίασε ότι «το τρίμηνο αυτό πετύχαμε EBITDA κατά 75% υψηλότερα, ενώ και το TCE βελτιώθηκε κατά 60% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η επέκταση των εξαγωγών από τις ΗΠΑ και η αυξημένη ζήτηση από την Ασία διατηρούν τη θετική επίδραση στις τιμές των ναύλων και οι προοπτικές της αγοράς παραμένουν θετικές. Τέσσερα εκ των πλοίων μας είναι εξοπλισμένα με scrubbers, ενώ τους επόμενους τρεις μήνες θα προστεθούν σε αυτά ακόμα πέντε πλοία».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.