Αιγυπτιακό ενδιαφέρον για ρωσικά σιτηρά

Αιγυπτιακό ενδιαφέρον για ρωσικά σιτηρά

132
Αιγυπτιακό ενδιαφέρον για ρωσικά σιτηρά

Το ενδιαφέρον της Αιγύπτου να αγοράσει ρωσικά σιτηρά μέσω των λιμανιών της Κριμαίας αποκάλυψε τοπικός αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.

O Georgy Muradov, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κριμαίας, δήλωσε ότι, κατόπιν συνάντησής του με Αιγύπτιους αξιωματούχους, εκφράστηκε η επιθυμία από την πλευρά της βορειοαφρικανικής χώρας για απόκτηση ρωσικού σιταριού, δεδομένου ότι οι λιμένες της Κριμαίας αποτελούν ιδανικό κέντρο φόρτωσης.

Τα λιμάνια του Κερτς και της Ευπατορίας συνιστούν σημαντικά διαμετακομιστικά κέντρα προώθησης των εξαγωγών τόσο της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσο και της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, εξοπλισμένα με τις αναγκαίες υποδομές, προκειμένου να καλύψουν στο έπακρο και την εκπεφρασμένη ζήτηση σιτηρών εκ μέρους της Αιγύπτου.

Επιπλέον, ο Ρώσος πολιτικός σημείωσε τις προοπτικές τουριστικής συνεργασίας με τις αφρικανικές χώρες, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καθώς η Βόρεια Αφρική βρίσκεται στις υπώρειες της ερήμου, πιστεύουμε ότι, κατά τη θερμή περίοδο του έτους, πολλοί κάτοικοι αυτών των περιοχών θα επιθυμούσαν να έρθουν σε θέρετρα της Κριμαίας για τις διακοπές τους».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.