Σαουδική Αραβία: Αύξηση των τιμών πετρελαίου προς την Ασία

Σαουδική Αραβία: Αύξηση των τιμών πετρελαίου προς την Ασία

147
Σαουδική Αραβία: Αύξηση των τιμών πετρελαίου προς την Ασία

O κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου του κόσμου, η Σαουδική Αραβία, αναμένεται να αυξήσει τις τιμές ελαφρού πετρελαίου που θα πουλά στην Ασία τον Δεκέμβριο, εν μέσω υψηλότερων τιμών αναφοράς στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, η τιμή ελαφρού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας είναι πιθανό να αυξηθεί κατά 20 cents το βαρέλι σε σχέση με τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Reuters.

Σε ό,τι αφορά την τιμή του βαρέος πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, κύκλοι της αγοράς που συμμετείχαν στην έρευνα του Reuters εκτιμούν ότι θα μειωθεί κατά $1 το βαρέλι και ενόσω βρισκόμαστε δύο μήνες πριν από το sulphur cap, σύμφωνα με το οποίο τα πλοία θα πρέπει να χρησιμοποιούν καύσιμα με μέγιστη περιεκτικότητα σε θείο 0,5%.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι, στις αρχές Οκτωβρίου, η Σαουδική Αραβία ανέκτησε την παραγωγική της ικανότητα, η οποία είχε πληγεί από τις επιθέσεις με drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στις 14 Σεπτεμβρίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.