Νέες τιμολογιακές πολιτικές καυσίμων ενόψει sulphur cap

Νέες τιμολογιακές πολιτικές καυσίμων ενόψει sulphur cap

358
Νέες τιμολογιακές πολιτικές καυσίμων ενόψει sulphur cap

Η γερμανική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hamburg Süd αναμένεται να εισαγάγει ένα τέλος για τα περιβαλλοντικά καύσιμα (Environmental Fuel Fee – EFF) με ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας, το εν λόγω τέλος πρόκειται να εφαρμοστεί προκειμένου αυτή να αντισταθμίσει το αυξανόμενο κόστος των ναυτιλιακών καυσίμων που σχετίζονται με το Sulphur Cap 2020.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επιβάρυνση για τους ναυλωτές της Hamburg Süd έχει υπολογιστεί με βάση τη διαφορά της τιμής μεταξύ HSFO και VSFO, η οποία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της γερμανικής εταιρείας, κυμαίνεται στα $193,08/τόνο.

Στον παρακάτω πίνακα αναφέρονται ενδεικτικά κάποια τέλη για ορισμένες τακτικές γραμμές στις οποίες επιχειρεί η Hamburg Süd.

hamburg

Τέλος, να σημειωθεί ότι, για όλες τις συμφωνίες που έγκεινται στο Bunker Adjustment Factor (BAF) της γερμανικής εταιρείας γραμμών, το ΕFF θα λήξει μετά το πέρας της 31ης Δεκεμβρίου 2019.

Φωτό: Helmut Jungclaus/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.