Επίθεση πειρατών σε πλοίο υπό νορβηγική σημαία

Επίθεση πειρατών σε πλοίο υπό νορβηγική σημαία

1516
Επίθεση πειρατών σε πλοίο υπό νορβηγική σημαία
Φωτο: Αρχείου / ΑΠΕ ΜΠΕ

Εννέα μέλη του πληρώματος του υπό νορβηγική σημαία φορτηγού πλοίου MV Bonita, το οποίο ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία J.J. Ugland, απήχθησαν νωρίς το πρωί προχθές Σάββατο σε επίθεση πειρατών που διαπράχθηκε ενώ το σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά του Μπενίν, στον Κόλπο της Γουινέας, γνωστοποίησαν χθες Κυριακή η εφοπλιστική εταιρεία και οι αρχές.

Οι απαχθέντες είναι φιλιππινέζοι ναυτικοί, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του πλοίου ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές και το σκάφος ελλιμενίστηκε αργότερα το Σάββατο στο Κοτονού, την οικονομική πρωτεύουσα του Μπενίν, ανέφερε η πλοιοκτήτρια εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Το πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου είχε στα αμπάρια του λίπασμα, πάντα σύμφωνα με την εταιρεία.

Αν και στην ανακοίνωσή της η Ugland δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των απαχθέντων ναυτικών, ο νορβηγικός ειδησεογραφικός ιστότοπος E24 ανέφερε ότι είναι πολίτες Φιλιππίνων, επικαλούμενος την Ένωση Πλοιοκτητριών Εταιρειών της Νορβηγίας. Την πληροφορία επιβεβαίωσε αργότερα εκπρόσωπος της εφοπλιστικής εταιρείας στην εφημερίδα Dagens Næringsliv. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Όσλο περιορίστηκε να πει ότι δεν απήχθη κανένας Νορβηγός και ότι το ζήτημα χειρίζεται η ναυτιλιακή εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων NTB. Η Ugland διαβεβαίωσε πως έχει ήδη συστήσει κλιμάκιο για τον χειρισμό της κρίσης και ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές, καθώς και ότι τα μέλη των οικογενειών των ναυτικών έχουν ενημερωθεί. Δεν δόθηκε καμία πληροφορία για το εάν ζητήθηκαν λύτρα.

Πηγή:  ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.