Περιορισμοί αποβίβασης για το προσωπικό των κρουαζιερόπλοιων σε αμερικανικό έδαφος

Περιορισμοί αποβίβασης για το προσωπικό των κρουαζιερόπλοιων σε αμερικανικό έδαφος

249
Περιορισμοί αποβίβασης για το προσωπικό των κρουαζιερόπλοιων σε αμερικανικό έδαφος

Την απαγόρευση της αποβίβασης στην ξηρά για το προσωπικό των κρουαζιερόπλοιων που δεν έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε συμβάσεις εργασίας/ναυτολόγησης με εταιρείες κρουαζιέρας αποφάσισαν οι αμερικανικές συνοριακές και τελωνειακές αρχές για τα λιμάνια της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

Η απόφαση του Customs and Border Protection (CBP) ήλθε ως απόρροια του αυξανόμενου αριθμού μελών πληρωμάτων που με προκάλυμμα την εργασία σε εταιρείες κρουαζιέρας έχουν ως στόχο να εισέλθουν παράνομα σε αμερικανικό έδαφος.

Οι περιορισμοί αυτοί αφορούν, προς το παρόν, μόνο τους λιμένες της Νέας Υόρκης (Μανχάταν και Μπρούκλιν) και του Νιου Τζέρσεϊ (Cape Liberty). Η απαγόρευση δεν ισχύει για μέλη πληρώματος που είναι Αμερικανοί και Καναδοί πολίτες και για όσους είναι κάτοχοι πράσινης κάρτας ή προέρχονται από χώρες απαλλαγής βίζας για τις ΗΠΑ (κυρίως ευρωπαϊκές χώρες).

Να αναφερθεί χαρακτηριστικά ότι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, επτά άτομα, μέλη πληρώματος, εγκατέλειψαν το πλοίο τους όταν αυτό έδεσε στο λιμάνι του Νιούαρκ. Επίσης, στο κρουαζιερόπλοιο «MSC Meraviglia», κατά την τελευταία αγκυροβόλησή του στη Νέα Υόρκη, δόθηκε έγκριση μόνο σε 38 μέλη του προσωπικού να αποβιβαστούν, όταν την προηγούμενη φορά η έγκριση αφορούσε σχεδόν 150 μέλη.

Φωτό: 22612/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.