Πιο κοντά η ψηφιακή «επανάσταση» των λιμανιών

Πιο κοντά η ψηφιακή «επανάσταση» των λιμανιών

212
Πιο κοντά η ψηφιακή «επανάσταση» των λιμανιών

Πάνω από 50 λιμάνια και τερματικοί σταθμοί από διάφορες χώρες της Νότιας Αμερικής αποτελούν πλέον μέλη της ψηφιακής πλατφόρμας TradeLens, η οποία αναπτύχθηκε από κοινού από τις Maersk και IBM.

H εν λόγω πλατφόρμα χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας κατά μήκος της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και για τη μείωση του χρόνου των γραφειοκρατικών διαδικασιών σε ό,τι αφορά τη διεκπεραίωση των φορτίων.

Μεταξύ των λατινοαμερικανικών τερματικών σταθμών και λιμένων που συμμετέχουν στην πλατφόρμα είναι οι εξής: τερματικοί Zárate και Puerto Rosario στην Αργεντινή, τερματικός Buenaventura στην Κολομβία, λιμάνι του Santos στη Βραζιλία, τερματικοί Pacífico Sur Valparaíso και San Vicente International στη Χιλή.

Μάλιστα, η TradeLens υποστηρίζεται από τις έξι μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά των containerships, οι οποίες προσβλέπουν στην πλήρη ψηφιοποίηση των λειτουργιών της.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι, νωρίτερα μέσα στον μήνα, η Global Container Terminals, η οποία διαχειρίζεται τέσσερις στρατηγικής σημασίας τερματικούς στις δυτικές και ανατολικές ακτές της Βόρειας Αμερικής, ενσωματώθηκε στην TradeLens

Φωτό: Maersk Lines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.