Chevron: Παράταση τριών μηνών για την παρουσία της στη Βενεζουέλα

Chevron: Παράταση τριών μηνών για την παρουσία της στη Βενεζουέλα

140
Chevron: Παράταση τριών μηνών για την παρουσία της στη Βενεζουέλα

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως στη Chevron για την παράταση κατά τρεις μήνες της παρουσίας της στη Βενεζουέλα.

Ειδικότερα, η Chevron, η οποία ουσιαστικά αποτελεί την τελευταία εταιρεία ενέργειας των ΗΠΑ που επιχειρεί στη Βενεζουέλα, θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις εξόρυξης έως τις 22 Ιανουαρίου 2020, μετά την απόφαση του υπουργείου της 21ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα, η παραμονή ή όχι της Chevron στη Βενεζουέλα υπήρξε αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης στους κόλπους της κυβέρνησης Τραμπ. Από τη μία, υψηλόβαθμα στελέχη, όπως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος θεωρεί ότι η παρουσία ενός πετρελαϊκού κολοσσού στη Βενεζουέλα, όπως η Chevron, αποτελεί ένα asset για την ταχύτερη ανάκαμψη της χώρας μετά από μια ενδεχόμενη ‒και πολυπόθητη για τους Αμερικανούς‒ απομάκρυνση του Μαδούρο από την κυβέρνηση. Από την άλλη, αριθμός αξιωματούχων της κυβέρνησης Τραμπ τονίζει ότι η συνέχιση της παρουσίας της Chevron στη χώρα της Νότιας Αμερικής θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και θα δώσει το δικαίωμα στον Μαδούρο να αποπληρώσει μερικώς τα πολύ υψηλά χρέη της χώρας, δίνοντάς του την ευκαιρία να κερδίσει χρόνο.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Chevron σημείωσαν στο Reuters ότι η εταιρεία παραμένει εστιασμένη στις βασικές της λειτουργίες, οι οποίες υποστηρίζουν 8.800 εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία τoυ αμερικανικού κολοσσού στη Βενεζουέλα αγγίζει τα 100 χρόνια ζωής, ενώ μέσω των κοινοπραξιών της με την κρατική πετρελαϊκή PDVSA παράγονται καθημερινά 200.000 βαρέλια πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.