Ο Παναμάς το 21ο μέλος του Tokyo MoU

Ο Παναμάς το 21ο μέλος του Tokyo MoU

292
Ο Παναμάς το 21ο μέλος του Tokyo MoU

Οι Ναυτιλιακές Αρχές που συνεργάζονται και υποστηρίζουν τo Μνημόνιο Συνεργασίας του Τόκιο (Tokyo MoU) καλωσόρισαν τον Παναμά ως τη 21η χώρα-μέλος στο μνημόνιο, στο πλαίσιο της 30ής συνάντησης των μελών, που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στη Ματζούρο, πρωτεύουσα των Νήσων Μάρσαλ.

Μετά την αίτηση του Παναμά για πλήρη συμμετοχή στο Μνημόνιο Συνεργασίας του Τόκιο, τα υπόλοιπα είκοσι μέλη παμψηφεί ενέκριναν την ένταξη της χώρας της Κεντρικής Αμερικής. Τα πλοία που προσεγγίζουν πλέον τον Παναμά θα επιθεωρούνται σύμφωνα με τις εγκύκλιους και τις οδηγίες περί επιθεωρήσεων που  «δεσμεύουν» τα 21 κράτη που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο σύστημα PSC.

Υπενθυμίζεται ότι το Tokyo MoU υπεγράφη αρχικά από 18 Ναυτιλιακές Αρχές το 1993 και τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο του 1994. Αυστραλία, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Φίτζι, Χονγκ Κονγκ, Ινδονησία, Ιαπωνία, Δημοκρατία της Κορέας, Μαλαισία, Νήσοι Μάρσαλ, Νέα Ζηλανδία, Παπούα-Νέα Γουινέα, Περού, Φιλιππίνες, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Βανουάτου και Βιετνάμ είναι τα άλλα είκοσι πλήρη μέλη του Tokyo MoU.

Φωτό: Monica Volpin/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.