MAN: Με το βλέμμα στις μηχανές διπλού καυσίμου

MAN: Με το βλέμμα στις μηχανές διπλού καυσίμου

316
MAN: Με το βλέμμα στις μηχανές διπλού καυσίμου

Η MAN Energy Solutions Hellas Ltd. πραγματοποίησε στις 23 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη το σεμινάριο «Dual Fuel Engines». Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν αρκετά στελέχη της MAN Energy Solutions, παρουσιάστηκαν οι νέες λύσεις που προσφέρει η εταιρεία στο κομμάτι των μηχανών διπλού καυσίμου, εν όψει των επερχόμενων περιβαλλοντικών κανονισμών.

Αρχικά έγινε μια αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα ναυτιλιακά καύσιμα και στις λύσεις που είναι διαθέσιμες σήμερα για την επίτευξη των στόχων της μείωσης των ναυτιλιακών εκπομπών.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά των κινητήρων διπλού καυσίμου ME-GI, ME-LGI και ME-GA της MAN ES, οι οποίοι μπορούν να λειτουργούν με καύσιμα όπως LNG, LPG, αμμωνία και μεθανόλη και παρουσιάζουν αρκετά οφέλη σε σχέση με τους συμβατικούς κινητήρες, ενώ αναλύθηκαν και σημαντικές λεπτομέρειες που αφορούν την εγκατάσταση των εν λόγω κινητήρων. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν και τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρομηχανών διπλού καυσίμου που διαθέτει η εταιρεία, ενώ τέλος αναλύθηκαν και αρκετά συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τη διαδικασία ανάπτυξης των κινητήρων διπλού καύσιμου της MAN ES και από την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την μέχρι τώρα χρήση τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.