Το πρώτο αυτόνομο ρυμουλκό στα ύδατα της Νότιας Ασίας

Το πρώτο αυτόνομο ρυμουλκό στα ύδατα της Νότιας Ασίας

386
Το πρώτο αυτόνομο ρυμουλκό στα ύδατα της Νότιας Ασίας

Η ΑΒΒ σε συνεργασία με την Keppel Marine του ομίλου Keppel O&M και την Deepwater Technology (KMDTech), πρόκειται να αναπτύξουν από κοινού την τεχνολογία για την επίτευξη του στόχου των αυτόνομων πλοίων και θα εγκαταστήσουν κορυφαίες ψηφιακές λύσεις σε ένα ρυμουλκό μήκους 32 μέτρων προκειμένου να πετύχουν αυτόνομες επιχειρήσεις στο λιμάνι της Σιγκαπούρης στα τέλη του 2020. Με την ολοκλήρωση του έργου, το εν λόγω ρυμουλκό αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο αυτόνομο ρυμουλκό της Νότιας Ασίας.

Κατά την αρχική φάση του έργου, το πλοίο το οποίο διαχειρίζεται η Keppel Smit Towage θα ολοκληρώσει μια σειρά δοκιμών πλοήγησης σε μια καθορισμένη περιοχή δοκιμών στο λιμάνι της Σιγκαπούρης, καθοδηγούμενο από ένα κέντρο ελέγχου στην ξηρά. Στη δεύτερη φάση του έργου, το πλοίο αναμένεται να εκτελέσει δοκιμές αυτόνομης αποφυγής συγκρούσεων, ενώ το κέντρο ελέγχου θα το επιβλέπει από την ξηρά.

Στόχος των δοκιμών των λύσεων αυτόνομης πλοήγησης της ΑΒΒ, είναι να επικυρώσουν την αυξημένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα που μπορεί να αποφέρει στις επιχειρήσεις ρυμούλκησης η χρήση ψηφιακών λύσεων οι οποίες είναι ήδη διαθέσιμες σήμερα, ενώ με το συγκεκριμένο έργο η ΑΒΒ κάνει ένα ακόμα βήμα προς την αυτόνομη ναυτιλία.

Φωτό: Νew.abb.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.