Πλοία με μπαταρίες: Αναθεώρηση των κινδύνων

Πλοία με μπαταρίες: Αναθεώρηση των κινδύνων

219
Πλοία με μπαταρίες: Αναθεώρηση των κινδύνων
Φωτό αρχείου

Η Νορβηγική Ναυτιλιακή Αρχή (NMA) εξέδωσε σύσταση για την αναθεώρηση των αξιολογήσεων κινδύνου από όλους τους διαχειριστές πλοίων που χρησιμοποιούν μπαταρίες για την πρόωσή τους, έπειτα από έκρηξη η οποία προκλήθηκε από φωτιά στο δωμάτιο μπαταριών του οχηματαγωγού πλοίου «Ytterøyningen» στη Νορβηγία.

Ο προμηθευτής μπαταριών, Corvus Energy, εξέδωσε επίσης σύσταση, τονίζοντας ότι οι διαχειριστές των πλοίων θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του συστήματος διαχείρισης ενέργειας και του συστήματος διαχείρισης των μπαταριών, προτού κάποιο πλοίο ξεκινήσει το ταξίδι του. Επιπλέον, οι συστοιχίες μπαταριών δεν θα πρέπει να απενεργοποιούνται εάν υπάρχουν υποψίες για διαφυγή θερμότητας ή φωτιά, καθώς μια απενεργοποιημένη συστοιχία μπαταριών δεν μπορεί να μεταδώσει δεδομένα του συστήματος όπως σφάλματα, προειδοποιήσεις κ.λπ.

Η φωτιά ξεκίνησε από το δωμάτιο των μπαταριών και, καθώς η διαδικασία πυρόσβεσης βρισκόταν σε εξέλιξη, το πλοίο έκανε χρήση της κύριας μηχανής του για να φτάσει στο λιμάνι, όπου το πλήρωμα και οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Η έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό συνεχίζεται και δεν είναι γνωστό αν το σύστημα μπαταριών ήταν συνδεδεμένο με το σύστημα διαχείρισης ενέργειας του πλοίου, σύμφωνα με την NMA.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.