A.P. Moller-Maersk: Βλέψεις για κερδοφορία

A.P. Moller-Maersk: Βλέψεις για κερδοφορία

79
A.P. Moller-Maersk: Βλέψεις για κερδοφορία

Σε αναθεώρηση προς τα επάνω των εκτιμήσεών της για την πορεία της κερδοφορίας της, παρά τις εμπορικές διενέξεις ΗΠΑ-Κίνας, προχώρησε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου η A.P. Moller-Maersk.

Ειδικότερα, ο δανέζικος κολοσσός σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αναμένεται να κινηθούν σε ένα εύρος $5,4-5,8 δις, όταν οι αμέσως προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για $5 δις.

Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, η τιμή της μετοχής της ενισχύθηκε κατά 7,6%, στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο.

Αναλυτές ανέφεραν στο Reuters ότι αυτά τα νούμερα προκαλούν έκπληξη στους κόλπους της αγοράς, καθώς αναμενόταν ότι ο δανέζικος κολοσσός θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα κερδοφορίας. Μάλιστα, η A.P. Moller-Maersk είχε υπογραμμίσει τη μεγάλη επιρροή των σινοαμερικανικών εντάσεων στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συνεπώς στη δραστηριότητα του ευρύτερου κλάδου.

Φωτό: Carlos Graciani/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.