75 χρόνια εμπορικών πτήσεων για την American Airlines

75 χρόνια εμπορικών πτήσεων για την American Airlines

41
75 χρόνια εμπορικών πτήσεων για την American Airlines

Η American Airlines γιορτάζει τα 75 χρόνια εμπορικών αερομεταφορών, καθώς η πρώτη εμπορική πτήση απογειώθηκε από το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης στις 15 Οκτωβρίου 1944.

Ο IATA υπολογίζει ότι το 35% του παγκόσμιου εμπορίου σε όρους αξίας διακινείται μέσω της αεροπλοΐας, με την American Airlines να συνεισφέρει μέσω των 6.700 εμπορικών πτήσεών της ημερησίως, μεταφέροντας σχεδόν 1 δις τόνους εμπορευμάτων.

Ο Rick Elieson, πρόεδρος της American Airlines Cargo, δήλωσε ότι «πετύχαμε πολλά τα 75 χρόνια που πέρασαν και είμαι ευτυχής και περήφανος που ανήκω σε αυτόν τον οργανισμό, ο οποίος έχει ως βασικό πυλώνα την καινοτομία […]».

Η American Airlines Cargo, θυγατρική της American Airlines, πετά κάθε μέρα μεταξύ των κυριότερων πόλεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Καναδά, Μεξικό, Καραϊβική, Λατινική Αμερική και Ασία, σε 365 προορισμούς και σε 61 χώρες, από τους κόμβους που διατηρεί σε Σάρλοτ, Σικάγο, Ντάλας, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Φοίνιξ και Ουάσιγκτον.

Φωτό: American Airlines Cargo/Linkedin

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.