Υπέρ της χρήσης τρένου η αεροπορική KLM

Υπέρ της χρήσης τρένου η αεροπορική KLM

198
Υπέρ της χρήσης τρένου η αεροπορική KLM

Από τις 29 Μαρτίου 2020, οι Βασιλικές Ολλανδικές Αερογραμμές (KLM Royal Dutch Airlines) θα αντικαταστήσουν μία από τις πέντε καθημερινές πτήσεις μεταξύ Βρυξελλών και Άμστερνταμ με τρένα υψηλών ταχυτήτων. Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες θα παρέχονται από την εταιρεία Thalys, η οποία θα συνδέει τις Βρυξέλλες με το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ.

Η συγκεκριμένη κίνηση εκ μέρους των ολλανδικών αερογραμμών συνάδει με την πρωτοβουλία «Fly Responsibly», με σκοπό τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου κατά 30% στην Ολλανδία έως το 2030. Ταυτόχρονα θα απελευθερωθούν χρονικά «slots» στο αεροδρόμιο προς χρήση για δρομολόγια σε μακρινούς προορισμούς.

Σύμφωνα με την KLM, σκοπός είναι να μειωθούν περαιτέρω οι πτήσεις κοντινών αποστάσεων και να αντικατασταθούν με σιδηροδρομικά δρομολόγια, μόνο εφόσον ο σιδηρόδρομος μπορεί να παρέχει το επίπεδο της ταχύτητας, της αξιοπιστίας και της άνεσης που προσφέρει το αεροπορικό ταξίδι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.