Οι «πράσινες» προτεραιότητες της ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας

Οι «πράσινες» προτεραιότητες της ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας

303
Οι «πράσινες» προτεραιότητες της ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας

Στο πλαίσιο του πρόσφατου συνεδρίου GreenPort στο Όσλο, ο  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λιμένων (European Sea Ports Organisation ‒ ESPO) δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσής του αναφορικά με τις περιβαλλοντικές προτεραιότητες της ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας για το 2019.

Η εν λόγω λίστα αντικατοπτρίζει τους περιβαλλοντικούς τομείς πάνω στους οποίους εργάζονται οι ευρωπαϊκοί λιμένες και θέτει το πλαίσιο για τη διαμόρφωση κατευθυντήριων γραμμών και πρωτοβουλιών από την πλευρά του ESPO.

Για μία ακόμα χρονιά, η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα βρίσκεται στην κορυφή των περιβαλλοντικών προτεραιοτήτων του ESPO, ακολουθούμενη από την ενεργειακή κατανάλωση. Η κλιματική αλλαγή, η οποία εισήλθε στη δεκάδα των προτεραιοτήτων του ESPO για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια, καταλαμβάνει την τρίτη θέση μεταξύ των περιβαλλοντικών προτεραιοτήτων της ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας, σύμφωνα με την έκθεση.

Το ζήτημα του θορύβου στους λιμένες και οι σχέσεις των λιμένων με τις τοπικές κοινωνίες βρίσκονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Στο γράφημα που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι 10 περιβαλλοντικές προτεραιότητες των ευρωπαϊκών λιμένων, σύμφωνα με τα ευρήματα του ESPO:

δ

 

Φωτό: Olga Subach/Unsplash

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.