Ρωσικός δίαυλος επικοινωνίας για Ιράν και Σαουδική Αραβία

Ρωσικός δίαυλος επικοινωνίας για Ιράν και Σαουδική Αραβία

78
Ρωσικός δίαυλος επικοινωνίας για Ιράν και Σαουδική Αραβία

Οι υπουργοί Πετρελαίου του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκαν στη Μόσχα, σύμφωνα με ανταποκρίσεις ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Οι δύο αξιωματούχοι των άσπονδων φίλων του Περσικού Κόλπου συναντήθηκαν στο περιθώριο διάσκεψης με αντικείμενο την ενέργεια, που διεξήχθη στη ρωσική πρωτεύουσα με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Bijan Zangeneh, αποκάλεσε τον Σαουδάραβα ομόλογό του «φίλο», σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες «διατηρούν φιλικές σχέσεις εδώ και 22 χρόνια, παρά τις επιμέρους διαφορές», ενώ κατέληξε ότι «δεν θα πρέπει να μας αντιμετωπίζουν ως εχθρό, καθώς οι πραγματικοί εχθροί βρίσκονται εκτός της περιοχής (του Περσικού Κόλπου)».

Οι Bijan Zangeneh και ο πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman εθεάθησαν να δίνουν τα χέρια για πρώτη φορά μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου, σε ομιλία του, απέφυγε να δηλώσει ποιοι ευθύνονται για τις επιθέσεις, ενώ εστιάστηκε στο γεγονός ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας επανήλθε στα προηγούμενα επίπεδα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.