$10 δις οι ιαπωνικές επενδύσεις LNG στην Ασία

$10 δις οι ιαπωνικές επενδύσεις LNG στην Ασία

122
$10 δις οι ιαπωνικές επενδύσεις LNG στην Ασία

Ολοκληρώθηκε στο Τόκιο η 8η Διάσκεψη LNG Producer-Consumer, που διοργανώθηκε από το ιαπωνικό Υπουργείο Εμπορίου και την Tokyo Gas.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να επενδύσει επιπλέον $10 δις σε σχέδια υποδομών σχετικά με το LNG, κυρίως στην ινδική υποήπειρο και στη νοτιοανατολική Ασία, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται κυρίως από την ιαπωνική Τράπεζα Διεθνούς Συνεργασίας, την κρατική Japan Oil, Gas and Metals National Corp., αλλά και από εμπορικές τράπεζες.

Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη συζήτησαν την ανάγκη δημιουργίας ζήτησης LNG στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, τις τεχνολογικές εξελίξεις της βιομηχανίας LNG, καθώς επίσης και τις κρατικές πολιτικές, ιδίως των ασιατικών κρατών, στον κλάδο της ενέργειας.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, υπήρξε συνάντηση του Saad Sherida Al-Kaabi, υπουργού Ενέργειας του Κατάρ και διευθύνοντος συμβούλου της Qatar Petroleum, με στελέχη του ιαπωνικού κλάδου του LNG και των υδρογονανθράκων, οι εταιρείες των οποίων συμμετέχουν και σε επενδύσεις στο Κατάρ, καθώς η χώρα αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη δύναμη, κατέχοντας το 14% των αποθεμάτων παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.