Μέρκελ προς ΗΠΑ-Κίνα: «Βρείτε τα πριν επέλθει διεθνής ύφεση»

Μέρκελ προς ΗΠΑ-Κίνα: «Βρείτε τα πριν επέλθει διεθνής ύφεση»

106
Μέρκελ προς ΗΠΑ-Κίνα: «Βρείτε τα πριν επέλθει διεθνής ύφεση»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα να προβούν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, καθώς οι διεθνείς ανησυχίες για χαμηλότερα επίπεδα ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας εντείνονται.

Η επικεφαλής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι οι συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις και διενέξεις προκαλούν οικονομικές και πολιτικές αβεβαιότητες.

«Είναι προφανές ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε σημειώνοντας ότι «οι δύο πλευρές θα πρέπει να εργαστούν για έναν συμβιβασμό και υπάρχει ακόμη ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση, η οποία θα μείωνε τις διεθνείς ανησυχίες».

Η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε επίσης ότι, πέραν της διένεξης ΗΠΑ-Κίνας, η αβεβαιότητα γύρω από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα ακόμα σημείο ανησυχίας για τη διεθνή οικονομική σκηνή, καθώς «η Μεγάλη Βρετανία δεν αποτελεί μια ασήμαντη μικρή ευρωπαϊκή χώρα, αλλά έναν σημαντικό διεθνή παίκτη».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.