Σουηδός και Κύπριος στο τιμόνι της ECSA

Σουηδός και Κύπριος στο τιμόνι της ECSA

356
Σουηδός και Κύπριος στο τιμόνι της ECSA

Νέος πρόεδρος της ECSA εξελέγη ο κ. Claes Berglund, στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου που διεξήχθη στην Αθήνα. Στη θέση του αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Φίλιππος Φιλής.

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος κ. Berglund θα αντικαταστήσει τον κ. Πάνο Λασκαρίδη ‒η θητεία του οποίου λήγει στις 31/12/2019‒ στην προεδρία της ECSA για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο κ. Claes Berglund είναι διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Stena AB, ενώ υπηρετεί τον ναυτιλιακό κλάδο εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Προηγουμένως απασχολήθηκε επί δώδεκα έτη σε εταιρείες οδικών μεταφορών και logistics. Είναι, επίσης, αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού της Σουηδίας.

Ο κ. Φίλιππος Φιλής, ο οποίος διαδέχεται τον κ. Berglund στη θέση του αντιπροέδρου της ECSA, είναι ιδρυτής της Lemissoler και Managing Director της εταιρείας από την ίδρυσή της, το 1996, όπως επίσης πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου. Στο παρελθόν υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS).

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος πρόεδρος της ECSA ανέφερε ότι «το μέλλον της ναυτιλίας είναι λαμπρό, διότι αφενός ο κλάδος μας έχει βαθιά γνώση και εξειδίκευση, αφετέρου κοιτάμε πάντα μπροστά, έτοιμοι να καινοτομούμε, ενώ σκοπός μας είναι να καταστεί η ναυτιλιακή βιομηχανία ο κυριότερος οδηγός της ευρωπαϊκής οικονομίας».

Ο κ. Φιλής, από την πλευρά του, σημείωσε ότι «η ευρωπαϊκή ναυτιλία υπήρξε ένα μεγάλο success story. Είναι δουλειά μας στην ECSA να συνεχίσουμε αυτή την επιτυχία, μέσω μιας στενής σχέσης με τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο, τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ, αλλά και όλους τους εταίρους μας στη ναυτιλία».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.