Σανίδα σωτηρίας για το ναυπηγείο του «Τιτανικού»;

Σανίδα σωτηρίας για το ναυπηγείο του «Τιτανικού»;

214
Σανίδα σωτηρίας για το ναυπηγείο του «Τιτανικού»;

Φως στην άκρη του τούνελ φαίνεται πως υπάρχει για το ιστορικό ναυπηγείο του «Τιτανικού», Harland & Wolff, μετά τις εντατικές διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο (21-22/09).

Το ιρλανδικό ναυπηγείο, το οποίο βρίσκεται στο Μπέλφαστ, τέθηκε υπό τον έλεγχο της BDO NI τον Αύγουστο, καθώς η νορβηγικών συμφερόντων ιδιοκτήτρια εταιρεία Dolphin Drilling δεν κατάφερε να βρει αγοραστή.

Όλο αυτό το διάστημα, οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου είχαν κλιμακώσει τις διαδηλώσεις για τη διάσωση του Harland & Wolff, ενώ ασκούσαν πιέσεις στην κυβέρνηση για την κρατικοποίησή του.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, οι συνομιλίες, στις οποίες συμμετείχαν και οι εταιρείες-υποψήφιοι αγοραστές NI Secretary Julian Smith, Invest NI, κορυφώθηκαν το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε «λευκός καπνός», κύκλοι της αγοράς κοντά στις διαπραγματεύσεις ανέφεραν ότι ίσως το ναυπηγείο βρει επενδυτή.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.