Περισσότερη ζήτηση LPG για την Ινδία

Περισσότερη ζήτηση LPG για την Ινδία

84
Περισσότερη ζήτηση LPG για την Ινδία

Η Ινδία αγωνιά λόγω της αναμενόμενης αυξημένης ζήτησης LPG που προβλέπεται για τα τέλη Οκτωβρίου εξαιτίας της γιορτής του Ντιβάλι, καθώς η Saudi Aramco μετέθεσε την παράδοση ορισμένων φορτίων.

Το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει ότι οι κυριότερες ινδικές πετρελαϊκές εταιρείες «σαρώνουν» την αγορά αναζητώντας προμηθευτές LPG προκειμένου να ανταποκριθούν στην υψηλή εγχώρια ζήτηση που αναμένεται για τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου και τις αρχές Νοεμβρίου. Η ζήτηση στη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα που εισάγει LPG είναι παραδοσιακά ιδιαίτερα αυξημένη κατά το τελευταίο τρίμηνο κάθε έτους, με τις περισσότερες ποσότητες να προέρχονται από Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ομάν και Κουβέιτ.

Παράλληλα, η ινδική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να αυξηθεί η χρήση LPG ιδίως σε φτωχότερες περιοχές της χώρας ώστε να περιοριστεί αντίστοιχα η κατανάλωση καυσίμων που προκαλούν σημαντική ρύπανση, όπως το ξύλο και η κοπριά ζώων.

Η Abu Dhabi National Oil Co. κάλυψε το κενό της Aramco προσφέροντας δύο επιπλέον φορτία LPG στην Ινδία τις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως ανέφερε με tweet του ο Ινδός Υπουργός Πετρελαίου, προκειμένου να καλυφθεί η λιανική ζήτηση.

Οι περικοπές των εξαγωγών LPG της Σαουδικής Αραβίας ενδεχομένως να φτάσουν τους 600.000 τόνους λόγω της επίθεσης της 14ης Σεπτεμβρίου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco, γεγονός που αποτελεί σημαντικό πλήγμα καθώς οι μηνιαίες πωλήσεις LPG του Βασιλείου ανέρχονται σε περίπου 708.000 τόνους.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.