Dynagas LNG Partners: «Πλήρης απασχόληση» για τον στόλο έως το 2021

Dynagas LNG Partners: «Πλήρης απασχόληση» για τον στόλο έως το 2021

1110
Dynagas LNG Partners: «Πλήρης απασχόληση» για τον στόλο έως το 2021

Χρονοναυλωμένα μέσω μακροχρόνιων συμφωνιών με σημαντικούς «παίκτες» στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου είναι και τα 6 LNG Carriers του στόλου της Dynagas LNG Partners, της οποίας ηγείται ο Γ. Προκοπίου, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Ειδικότερα, στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι κατά μέσο όρο τα πλοία της Dynagas LNG Partners είναι χρονοναυλωμένα για τα επόμενα 9 έτη. Μάλιστα η αμέσως επόμενη διαθέσιμη ναύλωση πλοίου της εταιρείας μπορεί να πραγματοποιηθεί το γ΄ τρίμηνο του 2021, δείγμα ότι τα όλα LNG Carriers της Dynagas τελούν υπό πλήρη απασχόληση έως εκείνο το χρονικό σημείο. Η αμέσως επόμενη ναύλωση είναι διαθέσιμη χρονικά το 2026.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας το β’ τρίμηνο του έτους, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, τα καθαρά κέρδη άγγιξαν τα $0,9 εκατ. έναντι $0,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, αύξηση κατά 125%. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η σημαντική αυτή αύξηση αποτελεί απόρροια της μείωσης των δαπανών για τον δεξαμενισμό (dry docking) των πλοίων.

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία, προχώρησε πριν λίγες μέρες στην αναχρηματοδότηση δανειακών της υποχρεώσεων ποσού $675 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.