Λιμάνια… της αγωνίας εναντίον Τραμπ

Λιμάνια… της αγωνίας εναντίον Τραμπ

134
Λιμάνια… της αγωνίας εναντίον Τραμπ

Tη μεγάλη ανησυχία τους για τις πολιτικές εμπορικού προστατευτισμού της Ουάσιγκτον εκφράζουν με επιστολή τους στον Ντόναλντ Τραμπ οι αρχές των έξι μεγαλύτερων λιμένων (Long Beach, Oakland, Los Angeles, Seattle, Portland και Tacoma) στις Δυτικές Ακτές των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σημειώνουν ότι οι κλιμακούμενες εντάσεις με την Κίνα θα αποβούν οικονομικά καταστροφικές για διεθνείς συνέργειες, καθώς και για τους εργαζομένους και τους κατοίκους όχι μόνο των Δυτικών Ακτών αλλά γενικά των ΗΠΑ.

Στην κοινή αυτή επιστολή αναφέρεται επίσης ότι το χάος των εμπορικών πολέμων αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τους εξαγωγείς, καθώς χάνουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης λόγω των δασμών προς την Κίνα.

Η αντίδραση αυτή των αρχών των έξι λιμένων δεν προκαλεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς ότι το 38% των εξαγωγών προς την Κίνα (σε όρους αξίας) αποστέλλεται από τα συγκεκριμένα λιμάνια. Μάλιστα, από την πολιτεία της Καλιφόρνια εξάγεται προς την Κίνα ο μεγαλύτερος όγκος εμπορευμάτων από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία.

Οι αρχές των λιμένων, απευθυνόμενες στον Αμερικανό πρόεδρο, τον καλούν να προχωρήσει σε εμπορικές συμφωνίες που θα δώσουν πρόσβαση σε νέες επιχειρηματικές προοπτικές και θα δημιουργήσουν ένα δίκαιο και υγιές περιβάλλον για το αμερικανικό επιχειρείν.

Φωτό: David Mark/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.