Ο ΙΜΟ και οι δεσμεύσεις για το περιβάλλον

Ο ΙΜΟ και οι δεσμεύσεις για το περιβάλλον

91
Ο ΙΜΟ και οι δεσμεύσεις για το περιβάλλον

Ψηλά στην ατζέντα του ΙΜΟ εξακολουθεί να βρίσκεται η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, όπως προκύπτει από την πρόσφατη παρουσία του Οργανισμού στην αφρικανική ήπειρο.

Πιο συγκεκριμένα, σε workshop που διοργανώθηκε στη Μομπάσα της Κένυας μεταξύ 17 και 19 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν εκπρόσωποι δώδεκα χωρών, οι οποίοι εστιάστηκαν στη Διεθνή Σύμβαση της MARPOL και δη στις νομοθεσίες που σχετίζονται με θέματα ρίψης απορριμμάτων από τα πλοία και υποδοχής αποβλήτων στους λιμένες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναλύθηκαν εκτενώς οι παράγοντες που επηρεάζουν την πλήρη εφαρμογή της MARPOL, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκύπτουν από τις επιθεωρήσεις του IMO Member State Audit Scheme (IMSAS). Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι είναι ευθύνη του κάθε κράτους-μέλους του ΙΜΟ να εφαρμόσει τη MARPOL σε θέματα που αφορούν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο διοργάνωσε η Kenya Maritime Authority (KMA), οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης του λιμανιού της Μομπάσα και συζήτησαν για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης των απορριμμάτων στα λιμάνια.

Φωτό: Nic Bothma/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.