Καθηλωμένα τα αεροπλάνα της Αdria Airways

Καθηλωμένα τα αεροπλάνα της Αdria Airways

288
Καθηλωμένα τα αεροπλάνα της Αdria Airways

H Αdria Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας της Σλοβενίας, ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει πτήσεις στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2019 καθώς «χρειάζεται άμεση ρευστότητα για τις μελλοντικές της λειτουργίες».

Η Adria Airways σημειώνει παράλληλα στην ανακοίνωσή της ότι οι πτήσεις θα συνεχιστούν σε περίπτωση που βρεθεί λύση με κάποιον εν δυνάμει επενδυτή. Τις μόνες πτήσεις που θα πραγματοποιεί ο εθνικός αερομεταφορέας της Σλοβενίας και τις δύο αυτές ημέρες είναι από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης προς αυτό της Λιουμπλιάνας και αντίστροφα.

H Αdria Airways ιδρύθηκε το 1961 και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 πραγματοποιούσε αρκετές charter πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την τότε Γιουγκοσλαβία, ενώ τo 2016 ιδιωτικοποιήθηκε και έκτοτε «παλεύει» για την επιβίωσή της.

Κύκλοι της αεροπορικής βιομηχανίας σημειώνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο η σλοβένικη εταιρεία να εξασφαλίσει νέα κεφάλαια καθώς ούτε η ΤhomasCook κατάφερε αντίστοιχα να βρει τα £ 200 εκατ. για την επιβίωσή της.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Αdria Airways πραγματοποιεί εποχιακές και έκτακτες πτήσεις προς αρκετά αεροδρόμια της Ελλάδας συνδέοντας τη Λιουμπλιάνα με τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Η εταιρεία είναι μέλος της Star Alliance.

Φωτό: Antonio Bat/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.