Έλλειμμα επενδύσεων σε νέες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Έλλειμμα επενδύσεων σε νέες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

48
Έλλειμμα επενδύσεων σε νέες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Ινδονησιακή πετρελαϊκή εταιρεία προβλέπει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα φτάσουν τα $100/βαρέλι μέσα στα επόμενα δέκα έτη και για αυτό σχεδιάζει τη δραστική αύξηση της παραγωγής της.

Η στρατηγική της Medco βασίζεται στην άποψη ότι η υψηλή ανάπτυξη της αεροπλοΐας και η ζήτηση πετροχημικών θα ωθήσει προς τα πάνω τις τιμές του μαύρου χρυσού τα επόμενα χρόνια και επενδύσει στην αύξηση της παραγωγής από τα 120.000 στα 300.000 βαρέλια/ημερησίως. Η Medco διατηρεί μονάδες εξόρυξης σε Ινδονησία, Λιβύη και Μεξικό, ενώ ενδιαφέρεται να αγοράσει και υφιστάμενες μονάδες.

Ο Πρόεδρος της Medco θεωρεί ότι ενώ οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να κινηθούν βραχυπρόθεσμα γύρω στα $60, «σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα το σκηνικό θα είναι πολύ διαφορετικά καθώς ελάχιστες επενδύσεις γίνονται στην παρούσα φάση ώστε να καλύψουν τη συνεχώς μειούμενη παραγωγή».

Η ινδονησιακή εταιρεία διατηρεί και ορυχεία άνθρακα και χρυσού, ενώ εξαγόρασε και μία εταιρεία που διατηρεί μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Ινδονησία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.