Cargill – Maersk: συμφωνία ορόσημο

Cargill – Maersk: συμφωνία ορόσημο

412
Cargill – Maersk: συμφωνία ορόσημο

Η Cargill και η Maersk Tankers προχώρησαν σε στρατηγική συμφωνία, η οποία θα συμβάλλει στη μεγαλύτερη ευελιξία των πελατών τους, στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων από τα πλοία και κατά συνέπεια στη μείωση των επιβλαβών αέριων ρύπων.

Πιο συγκεκριμένα, με τη νέα συμφωνία η Cargill θα ενσωματώσει τον στόλο της MR δεξαμενόπλοιων στον υφιστάμενο της Maersk Tankers, δημιουργώντας ένα νέο pool, το οποίο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αγορά των MR συνδυάζοντας την ψηφιακή τεχνοτροπία του δανέζικου κολοσσού με την εμπειρία της Cargill στο trading.

Τη νέα κοινοπραξία θα διαχειρίζεται η Maersk Tankers ενώ σε αυτή θα συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη του τμήματος των MR tankers της Cargill. Παράλληλα σημειώνεται ότι το νέο pool θα εδρεύει σε Κοπεγχάγη, Σιγκαπούρη και Χιούστον.

Η Maersk Tankers διαχειρίζεται ένα στόλο 44 πλοίων ενώ με την νέα συμφωνία, η Cargill θα προσθέσει έως και 20 τέτοια πλοία στο pool αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε πάνω από 60 MR Tankers.

Φωτό: Μaersktankers.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.