Νικέλιο: συγκρατημένη αισιοδοξία στις Φιλιππίνες

Νικέλιο: συγκρατημένη αισιοδοξία στις Φιλιππίνες

143
Νικέλιο: συγκρατημένη αισιοδοξία στις Φιλιππίνες

Τα ορυχεία εξόρυξης νικελίου στις Φιλιππίνες είναι πιθανό να αυξήσουν την παραγωγή τους το επόμενο έτος, ωστόσο η παραγωγική τους ικανότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα λόγω μιας σειράς παραγόντων όπως οι περιορισμοί που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της χώρας.

Τα παραπάνω ανέφερε στο πλαίσιο συνεδρίου ο Dante Bravo, πρόεδρος της Philippine Nickel Industry Association, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «η παραγωγή νικελίου της χώρας θα αυξηθεί το 2020, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσει τα επίπεδα ρεκόρ των 50 εκατ. τόνων του 2014».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η εκτίμηση αυτή αποτελεί κυρίως απόρροια του περιορισμού που θέτει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας στην παραγωγή. Παράλληλα ο κ. Bravo σημείωσε ότι και οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στα εγχώρια ορυχεία να φτάσουν στα επίπεδα του 2014. Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων και σφοδρών ανέμων, οι εξαγωγές νικελίου μέσω θαλάσσης αναστέλλονται για το δ’ τρίμηνο ή το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους παρά το γεγονός ότι η περίοδος εξόρυξης ξεκινά τον Απρίλιο και διαρκεί ως τον Οκτώβριο.

Το 2018 οι Φιλιππίνες αποτέλεσαν το δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό νικελίου στον κόσμο, με τον μεγαλύτερο όγκο της παραγωγής να κατευθύνεται στην Κίνα. Μάλιστα τα ορυχεία εξόρυξης νικελίου στις Φιλιππίνες είδαν με θετικό μάτι την πρόσφατη απόφαση της Ινδονησίας να απαγορεύσει τις εξαγωγές καθώς με τον τρόπο αυτό θα αυξήσουν περαιτέρω το μερίδιό τους στην αγορά.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.