Συμφωνία δύο ναυπηγείων για την κατασκευή πλοίων Arctic LNG

Συμφωνία δύο ναυπηγείων για την κατασκευή πλοίων Arctic LNG

212
Συμφωνία δύο ναυπηγείων για την κατασκευή πλοίων Arctic LNG

Η νοτιοκορεατική Samsung Heavy Industries (SHI) και η ρωσική Zvezda Shipbuilding συμφώνησαν να συμπράξουν στην κατασκευή παγοθραυστικών LNG carriers, κατά τη διάρκεια του 5ου Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ που διεξήχθη στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας.

Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου στην Αρκτική, εκ μέρους της Ρωσίας, βρίσκεται σε εξέλιξη με την SHI να επιλέγεται ως τεχνολογικός συνεργάτης του σχεδίου Arctic LNG 2, προκειμένου να συνδράμει την Zvezda στην κατασκευή πλοίων υγρού φορτίου. Η SHI θα σχεδιάσει πλοία τα οποία κινούμενα με LNG και με δυνατότητα ισχύος 45MW, συγκρίσιμα με πυρηνικά παγοθραυστικά, θα μπορούν να σπάσουν πάγους με πάχος έως και 2,1 μέτρα σε θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους μείον 52 βαθμούς Κελσίου.

Η συμφωνία μεταξύ άλλων, προβλέπει την παροχή τεχνογνωσίας και υποστήριξης από την SHI στα ρωσικά ναυπηγεία, καθώς η νοτιοκορεατική εταιρεία θεωρείται κυρίαρχος στην ναυπήγηση τέτοιου είδους πλοίων, έχοντας ήδη λάβει παραγγελίες για πάνω από 140 πλοία LNG.

Τέλος, οι δύο εταιρείες θα συμπράξουν και στην κατασκευή shuttle tankers, υποδηλώνοντας την επιθυμία της νοτιοκορεατικής ναυπηγικής εταιρείας να μπει δυνατά στη ρωσική αγορά.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.