Ρωσία-Ινδία: ναυτιλιακές συμμαχίες με προοπτική

Ρωσία-Ινδία: ναυτιλιακές συμμαχίες με προοπτική

154
Ρωσία-Ινδία: ναυτιλιακές συμμαχίες με προοπτική

Ρωσία και Ινδία διερευνούν τις δυνατότητες για τη δημιουργία κοινής ναυπηγικής βιομηχανίας, σύμφωνα με δηλώσεις των ηγετών των δύο χωρών στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ.

Βλαντιμίρ Πούτιν και Ναρέντρα Μόντι επισκέφτηκαν την Πέμπτη τα ναυπηγεία Ζβένζντα στη ρωσική Άπω Ανατολή, το οποίο θα κατασκευάσει τα πλέον εξελιγμένα πλοία που θα διασχίζουν τον Αρκτικό Ωκεανό μεταφέροντας υγροποιημένο φυσικό αέριο, πετρελαιοειδή και άλλα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι «εξετάζουμε τις ευκαιρίες μια κοινής δράσης, καθώς η διεθνής συνεργασία στον ναυπηγικό κλάδο είναι σε ανάπτυξη. Ενδεχομένως ορισμένα πλοία τα οποία κατασκευάζονται από εμάς να τελειοποιηθούν από ινδικά ναυπηγεία».

Οι συνομιλίες των Πούτιν και Μόντι αποκάλυψαν την παροχή ρευστότητας $1 δις εκ μέρους της Ινδίας στη ρωσική Άπω Ανατολή. Επιπλέον, ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη βούλησή του να ζητήσει από τους ηγέτες των G7 να προστεθούν η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία και η Τουρκία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.