ΗΠΑ: ο άνθρακας «πληγή» για τα τρένα

ΗΠΑ: ο άνθρακας «πληγή» για τα τρένα

115
ΗΠΑ: ο άνθρακας «πληγή» για τα τρένα

Η αισθητά μειωμένη ζήτηση για άνθρακα από τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά την επόμενη δεκαετία θα επηρεάσει αρνητικά τις αποστολές μέσω των σιδηροδρομικών δικτύων των ΗΠΑ καθώς και τα έσοδα αυτών, σημειώνει σε πρόσφατη έκθεσή της η Moody’s.

Είναι γεγονός ότι ο άνθρακας κατέχει τη μερίδα του λέοντος αναφορικά με τα εμπορεύματα που μεταφέρονται μέσω τρένων στις ΗΠΑ. Τα σιδηροδρομικά δίκτυα περιοχών όπως το Powder River Basin, που βασίζει πολλά στην εγχώρια παραγωγή άνθρακα, αναμένεται να επηρεαστούν σε μεγαλύτερο βαθμό από το χαμηλό ενδιαφέρον μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το εν λόγω καύσιμο, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

Στην έκθεση τονίζεται επίσης ότι από οικονομικής άποψης, ο αντίκτυπος της μειωμένης ζήτησης για άνθρακα θα είναι μικρότερος σε περίπτωση που η μετάβαση αυτή γίνει σταδιακά. Τέλος η Moody’s σημειώνει ότι οι όποιες απώλειες για το σιδηροδρομικό δίκτυο μεταφοράς εμπορευμάτων των ΗΠΑ από την εξέλιξη αυτή θα αντισταθμιστούν καθώς αναμένεται να αυξηθούν οι αποστολές άλλων εμπορευμάτων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.