Νέα πλοία για την Ship Finance International

Νέα πλοία για την Ship Finance International

171
Νέα πλοία για την Ship Finance International

Η αμερικανική Ship Finance International (SFL) ανακοίνωσε την απόκτηση τριών πλοίων VLCC, χωρητικότητας 300.000 dwt, τα οποία ναυπηγούνται από την Daewoo Shipbuilding στην Νότια Κορέα.

Η αξία αγοράς των τριών πλοίων ανέρχεται σε $180 εκατ. (ή $60 εκατ. το κάθε ένα) και η SFL αναμένεται να παραλάβει τα τρία πλοία εντός των επόμενων δύο μηνών.

Η παραγγελία για την ναυπήγηση των πλοίων είχε γίνει το 2018 από θυγατρική της Hunter Group ASA. Μετά την παράδοση στην SFL τα πλοία θα ναυλωθούν bareboat στην Hunter για διάστημα 5 ετών με δικαίωμα απόκτησης τους κατά το χρονικό διάστημα που θα είναι σε ισχύ η ναύλωση.

Η SFL προσδοκά οφέλη πάνω από $100 εκατ. από τη συμφωνία με την Hunter, ενώ η χρηματοδότηση της αγοράς θα γίνει κατά ένα μέρος με ίδια κεφάλαια και κατά ένα μέρος με τραπεζική χρηματοδότηση.

Ο CEO της εταιρείας Ole B. Hjertaker να δηλώνει ότι «σε ένα περιβάλλον όπου η παραδοσιακή χρηματοδότηση μέσω τραπεζών είναι πλέον σπάνια, η κίνηση της SFL δηλώνει την εξαιρετική χρηματοοικονομική της κατάσταση […], ενώ εργαζόμαστε πάντα για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες αξίες για τους μετόχους μας».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.