Μάχη τιτάνων: αλλαγές στο επενδυτικό σκηνικό της παραγωγής LNG

Μάχη τιτάνων: αλλαγές στο επενδυτικό σκηνικό της παραγωγής LNG

153
Μάχη τιτάνων: αλλαγές στο επενδυτικό σκηνικό της παραγωγής LNG

Η Toshiba Corp. ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης μονάδας λειτουργίας LNG που διατηρεί στις ΗΠΑ, στον γαλλικό πετρελαϊκό κολοσσό Total SA, η οποία είχε προαναγγελθεί από τον περασμένο Ιούνιο, όπως σχετικά είχαν γράψει τα ΝΧ (δείτε τη δημοσίευση εδώ)

Η ιαπωνική εφημερίδα The Japan Times αναφέρει ότι το τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται σε 15 εκατ. δολάρια, καθώς η Toshiba έκρινε ως εξαιρετικά απίθανη τη δημιουργία κέρδους από την Toshiba America LNG Corp. λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών του LNG.

Η ζημία που θα εγγράψει η Toshiba στα βιβλία της ανέρχεται σε 847 εκατ. δολάρια για το τρέχον οικονομικό έτος, ενώ θα πρέπει επιπλέον να αποπληρώσει στην Total 815 εκατ. δολάρια για συμβόλαια για τα οποία είναι δεσμευμένη η ιαπωνική εταιρεία.

Το 2013 η Toshiba είχε ασφαλίσει σε αμερικάνικη ασφαλιστική εταιρεία την παραγωγή 2,2 εκατ. τόνων LNG ετησίως για διάστημα 20 χρόνων με έναρξη το 2019.

Η ιαπωνική πολυεθνική Toshiba προσπαθεί να επανέλθει ύστερα από ένα λογιστικό σκάνδαλο που ξέσπασε το 2015 αλλά και τη χρεοκοπία της αμερικανικής θυγατρικής της εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Westinghouse Electric Co. το 2017.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.