Η Total «φλερτάρει» με το αμερικανικό LNG

Η Total «φλερτάρει» με το αμερικανικό LNG

113
Η Total «φλερτάρει» με το αμερικανικό LNG

H Total προσβλέπει στην διαρκώς ενισχυμένη παρουσία της στην αμερικανική ενεργειακή αγορά. Απόδειξη το γεγονός ότι πρόσφατα προχώρησε στην αγορά του χαρτοφυλακίου LNG της Toshiba στις ΗΠΑ.

H συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2019, περιλαμβάνει την απόκτηση όλων των μετοχών της Toshiba στις δραστηριότητες LNG από την Τοtal έναντι $15 εκατ., με τον γαλλικό κολοσσό να αναλαμβάνει όλα τα συμβόλαια της ιαπωνικής εταιρείας που σχετίζονται με τις δραστηριότητες αυτές έναντι $815 εκατ. Να σημειωθεί ότι η Toshiba θα καταβάλλει το ποσό στην Total.

Όπως τόνισε ο Philippe Sauquet, President Gas, Renewables and Power της Total, η προσθήκη 2,2 εκατ. τόνων LNG ετησίως στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της γαλλικής εταιρείας θα ενισχύσει την θέση της στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την πρόταση του γαλλικού κολοσσού για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Anadarko στην Αφρική, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ένα LNG project στην Μοζαμβίκη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για το χαρτοφυλάκιο LNG της Toshiba στις ΗΠΑ είχε εκφράσει και η κινεζική ENN Ecological Holdings πέρυσι, ωστόσο το deal δεν προχώρησε καθώς οι μέτοχοι της εταιρείας δεν ενέκριναν την συναλλαγή.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.