Περισσότερες παραγγελίες για LNG Carriers

Περισσότερες παραγγελίες για LNG Carriers

264
Περισσότερες παραγγελίες για LNG Carriers

H Hyundai Heavy Industries Co. (HHI), ένας από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς ομίλους του κόσμου, εξασφάλισε πρόσφατα παραγγελία για ένα ακόμη LNG Carrier, αξίας $188 εκατ.

H Hyundai Heavy Industries Co. αναμένεται να παραδώσει το εν λόγο πλοίο χωρητικότητας 174.000 κ.μ. στην εταιρεία, της οποίας η ταυτότητα παραμένει άγνωστη, έως τον Ιανουάριο του 2022.

Παράλληλα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία DSME, τα οποία πλέον αποτελούν μέρος της HHI μετά τη συγχώνευσή τους, έχουν εξασφαλίσει επίσης παραγγελία για την ναυπήγηση ενός LNGC από την ιαπωνική MOL.

Εντός του τρέχοντος έτους η HHI αναμένει ότι θα λάβει περισσότερες παραγγελίες για μεγάλης χωρητικότητας LNG carriers, καθώς ενόψει sulphur cap 2020, η ζήτηση για LNG εκτιμάται ότι θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Clarksons, υπολογίστηκε ότι πραγματοποιήθηκαν παραγγελίες για LNG carriers, συνολικής χωρητικότητας 32,2 εκατ. τόνων, καταγράφοντας αύξηση κατά 14% σε σχέση με το 2017.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.